Voor Broedwerkers

@broedwerk   Broedwerk verbindt en inspireert mensen die hun missie vorm geven in een duurzame onderneming.  Broedwerk verbindt en inspireert mensen die hun bestemming vorm geven in een hartverwarmende onderneming.

@broedwerk

Broedwerk verbindt en inspireert mensen die hun missie vorm geven in een duurzame onderneming.

Broedwerk verbindt en inspireert mensen die hun bestemming vorm geven in een hartverwarmende onderneming.

Broedwerk werd drie jaar geleden opgericht door Greet Heylen en Ineke Hulselmans. Hun doel: mensen op weg helpen, die vanuit het hart een project willen ontwikkelen dat bijdraagt aan een meer solidaire en duurzame samenleving. Waarbij persoonlijke groei hand in hand gaat met ondernemen en verdienmodellen. Duurzaamheid en hartverwarmend zijn sleutelwoorden.

Om mensen de kans te geven om uiting te geven aan waar ze op zitten te broeden, organiseert Broedwerk regelmatig bijeenkomsten. Meestal in de vorm van workshops. Het maakt niet uit in welke fase jouw ei zit: van helemaal geen idee tot al een paar jaar bezig, altijd haal je nieuwe inspiratie uit de workshops en uit de gesprekken met andere deelnemers.

Voor Elkar heb ik me, al zolang Broedwerk bestaat, meer dan eens laten inspireren. Ook nu nog. En wat helemaal leuk is: nu ben ik zover dat ik op mijn beurt trainingen kan organiseren voor Broedwerkers.

De focus ligt dan op ontspannen, voelen en ervaren, terwijl er toch ook aandacht is voor woordkeuze en de manier waarop we naar iets kijken. Om daar een concreet idee van te geven: vaak zoeken we wat we nodig hebben buiten ons. Terwijl dat van nature in ons aanwezig is: gezondheid, geduld, rust, energie, blij zijn… En het dus veeleer kwestie is van blokkeringen los te laten: ongezondheid, ongeduld, onrust, suffigheid, depressie…

Daarom is er nu dit aanbod speciaal voor Broedwerkers. Een training door een Broedwerker voor Broedwerkers, zeg maar.

Aanbod voor Broedwerkers

Ieder van ons kan zijn/haar droom waar maken. Eer we ons klaar voelen om er aan te beginnen, zoeken we vaak manieren om spanning los te laten, om, ondanks alle administratie en harde economische aspecten, toch dicht bij ons natuurlijke gevoel en intuïtie te blijven en ook naar manieren om op eigen tempo grenzen verleggen.

Dat zijn precies de drie kwaliteiten die je traint in dit programma: ont-spannen, dicht bij je gevoel blijven en grenzen verleggen. Met Qigong leer je spanning loslaten. Met natuurcoaching leer je vertrouwen op je gevoel en intuïtie en met outdoorvaardigheden leer je je grenzen verleggen. Een beetje in theorie, omdat de achterliggende principes begrijpen, inspirerend kan zijn. Maar vooral in de praktijk: je gaat meteen actief aan de slag.

Concrete training:

Qigong: bewegings- en ademhalingstechnieken om fysieke en mentale spanningen los te laten. Waardoor energie kan stromen en je lichaam zachter en soepeler wordt.

Natuurcoaching: coaching waarin de natuur ingezet wordt als kompas en als metafoor. Je wordt begeleid in een proces om te leren vertrouwen op je innerlijke wijsheid.

Outdoorvaardigheden: workshops rond technieken om ontspannen, met zelfvertrouwen, in de natuur te bewegen en te verblijven. Bijvoorbeeld: kaart en kompas, water zuiveren, knopen leggen, materiaalkeuze, route uitstippelen, vuur maken… Een training om door de bomen het bos te zien;

Duur en Kalender:

Duur: verspreid over 3,5 maanden 6 zaterdagen + 1 weekend (vrijdagavond tot zondagmiddag)

Trainingsdagen duren van 10u tot 18u

Weekend: van vrijdagavond 18u tot zondagmiddag 14u

Kalender 2019:

Infosessie: zaterdag 8 juni 2019, 14u

Trainingreeks Zomer: 6, 13 en 20/7 + 10, 17 en 24/8 + weekend 30/8-1/9

Trainingsreeks Herfst: 21, 28/9 + 12, 26/10 + 2, 9/11 + weekend 15-17/11

Trainingsreeks Winter: 30/11 + 7, 14, 21/12 + 4, 11/1 + weekend 10-12/1

·         Structuur trainingsdag:

9u30: onthaal

10u: Theorie van de dag

11u: pauze

11u15: Qigong

12u30: lunch

13u30: Natuurcoaching

14u30: pauze

14u45: Outdoorvaardigheid

15u45: pauze

16u: Chao Dao: de Weg van Thee & “storytelling”

17u: Afronding: V&A

Locatie

Het Bolwerk in Edegem: vlot bereikbaar met openbaar vervoer (bus 32)

Deelnametarief

Broedwerkers: 325,00 euro

inclusief 21% BTW voor mensen zonder BTW-nummer

exclusief 21% BTW voor mensen met BTW-nummer

Niet-Broedwerkers: 390,00 euro

inclusief 21% BTW voor mensen zonder BTW-nummer

exclusief 21% BTW voor mensen met BTW-nummer

Extra voordeel voor Broedwerkers:

Elke Broedwerker, die op alle 8 dagen van de trainingsreeks aanwezig is en de hele trainingsreeks afwerkt, krijgt op het einde 20% van het inschrijvingsgeld terug, om te gebruiken in het eigen project.