Natuurcoaching

BLOEICIRKEL.png

In natuurcoaching zetten we de natuur in als spiegel om de vragen waarmee je zit, te beantwoorden. De sessies zijn daarom altijd 1 op 1.

Dat doe ik niet, dat doe jij zelf. Je leert je innerlijke wijsheid aanspreken, vertrouwen en gebruiken. Ik begeleid jou in dat proces, maar moei me niet met jouw proces en dring je ook niets op.

Een voorbeeld om dat wat concreter te maken; ik zal nooit een rood blad oprapen en je vragen wat het jou zegt over jou leven. Het kan wel zo zijn dat jij zelf ergens een rood blad opmerkt en je er door aangesproken voelt. Als jij dat blad vervolgens opraapt, dan kan jij het gebruiken in jouw groeiproces.

De natuurcoaching verloopt volgens het model van de BLOEI-cirkel(c) van drs. Yoke de Wilde. Elke coaching bestaat daarom uit een verkennend gesprek en uit minstens 6 sessies.

Verkennend gesprek: tijdens dit gesprek leg ik je mijn werkwijze en visie uit, zodat jij kan aanvoelen of het wel iets voor jou is. En of je mij wel vertrouwt om door gecoacht te worden. Ik doe trouwens hetzelfde: ik ga ook voelen of ik jou wel wil coachen. We bespreken ook wie van jouw omgeving (ouders, vrienden, leerkrachten…) mee betrokken worden in de coaching. Omdat het uitermate belangrijk is dat jouw omgeving mee is met jouw proces: is die dat niet, dan is de kans dat je opnieuw in de oude patronen belandt, heel groot. En dat willen we vermijden.

De opbouw van de sessies is volgens een vast patroon: we starten met jouw vraag. Eenmaal deze vraag helder is, nemen we wat tijd om de vraag los te laten en rust in hoofd en lichaam toe te laten. Hierdoor sluit je de buitenwereld even uit en schep je ruimte voor jouw innerlijke intuïtie. Vervolgens gaan we kijken in welke fase je zit met je vraag: de winter, de lente, de zomer, de hersft, of er ergens tussenin? Dan gaan we aan de slag.

Vaak merken we een terugkerende volgorde:

  • Sessie 1: het midden: waar sta je nu?

  • Sessie 2: winter: wat broeit er in jou? Wat wil zich tonen, wat wil naar buiten komen?

  • Sessie 3: lente: wanneer we kiezen om ons zelf te worden, worden we kwetsbaar. We zijn dan ook kwetsbaar, omdat we eerlijk zijn met onszelf en met iedereen. Daar is niks mis mee. De kwestie is hoe je jezelf voldoende kan beschermen in deze fase van jouw groeiproces.

  • Sessie 4: zomer: hoe ziet je leven eruit als je je droom omzet in realiteit? Maar ook: de zomer is het seizoen waarin alles prachtig bloeit, ook jij. En dat mag je gerust vieren.

  • Sessie 5: herfst: wat heb je niet meer nodig en laat je los? Tegelijkertijd ga je oogsten en de vruchten plukken van de inspanningen die je aan het doen bent.

  • Sessie 6: terug naar het midden: waar sta je nu?

Deze 6 sessies brengen je al een heel eind op weg, maar veel belangrijker dan dat, is dat jij dagelijks aan de slag gaat en dat jij de teugels in handen leert nemen van jouw groeiproces.

Wanneer: Alle dagen van maandag tot en met vrijdag, tussen 11u00 en 20u.

Duur van een sessie: 1 uur

Tarief: 60,00 euro per sessie. Je betaalt voor de 6 sessies + 5 euro voor de verzekering

Plaats: Hof Ter Saksen in Beveren, of Het Steengelaag in Stekene