osho.jpg

Waarin word je getraind?

In het ervaren van je innerlijke kracht. In het ontwikkelen van je verbinding met de natuur en je intuïtie. In bewust en veilig bewegen en verblijven in de natuur, zonder schade te veroorzaken.

 

Natuurcoaching

De basis van de methode is natuurcoaching volgens de BLOEI-cirkel© van drs. Yoke de Wilde. 

De BLOEI-cirkel(c) is gebaseerd op de Cyclus van Verandering en op natuurwijsheid van Indianen, Kelten en Aboriginals.  Mevrouw de Wilde heeft er een cyclisch model voor persoonlijke en professionele ontwikkeling van gemaakt. BLOEI staat voor Bezinnen, Loslaten, Ontwikkelen, Erkennen en Inspiratie.

De kracht van de BLOEI-cirkel(c) zit in het bovenhalen van je innerlijke wijsheid. Je gevoel, je intuïtie. Wat altijd in je zat, krijgt eindelijk vrije doorgang. Van het hoofd naar de buik. Van denken naar voelen. Je kan dit op alle situaties toepassen: gaan voelen waar je staat om dan na te gaan wat je nodig hebt om naar jouw gevoel vooruit te gaan.

In individuele sessies begeleid ik je vanuit jouw eigen vragen, maar ik ga nooit een antwoord geven op je vragen. Het opzet is net dat je zelf tot de antwoorden komt. Ik train je daarin: in het leren inzetten van de natuur als partner om zelf tot antwoorden te komen op vragen waar je mee zit. 

 

Hikings

Tijdens de hikings combineren we qi gong, natuurcoaching en outdoorvaaridgheden. 

Knipsel1.PNG

Qi Gong is een oosterse bewegingsleer waarin je jezelf traint in energie opnemen en sturen. In je ontspannen. Tegelijkertijd heeft het een versterkend effect op je lichaam en geest, waardoor er meer en meer ruimte komt voor je bewustzijn en energie om toe te nemen en sterker te worden.

Maar hoe doe je dat? Hoe voelt dat? Wanneer weet je dat je in je eigen kracht staat en je niet jezelf iets aan het wijsmaken bent? Ben je assertief of net agressief? Wat is het verschil en hoe voelt dat?

Bij Elkar leer je ervaren en voelen wat "in je eigen kracht staan" is. En ook wat het niet is. Eenmaal je het hebt ervaren, laat het je nooit meer los.

Centraal staat het begrip Qi. Dit is één van de centrale begrippen in de Chinese geneeskunde, bewegingsleer en filosofie.

Qi Gong is een oosterse bewegingsleer waarin je jezelf traint in energie opnemen en sturen. In je ontspannen. Tegelijkertijd heeft het een versterkend effect op je lichaam en geest, waardoor er meer en meer ruimte komt voor je bewustzijn en energie om toe te nemen en sterker te worden.

Outdoorvaardigheden

Knipsel3.PNG

Een weekend rondtrekken, alleen of met vrienden, is puur plezier. Het wordt nog plezanter als je dat bewust en met respect voor de natuur kan gaan doen.

lnt7elkar.png

Bij Elkar kan je daarom een aantal basisvaardigheden leren:

  • een kaart lezen
  • een kompas gebruiken
  • een tent of tarp opzetten
  • een rugzak inpakken
  • materiaaltips
  • vuur maken
  • ...

Wat kan je niet leren bij Elkar:

  • klimmen
  • outdoor-EHBO
  • zelfstandig bergwandelen

Elkar is niet gemachtigd mensen te gidsen doorheen berggebied, en geeft geen stages die toegespitst zijn op outdoorvaardigheden. Daarvoor verwijzen we je door naar bevoegde instanties en organisaties, zoals Hiking Advisor vzw, KBF vzw, BPA vzw, de Outdoorschool...